Sivun näyttöjä yhteensä

18.5.2012

Peppiina ja Sateenkaari

Saanen esitellä teille Peppiina-hiiren ja Sateenkaari-toukan.


Edellisen postauksen Dottis oli niin suosittu meidän neitien keskuudessa, että lupasin kirjasta tehdä sitten heillekin jotkut pehmot. Saivat itse valita sekä pehmot että kankaat, mitä käytetään. Siinä kohden olis hiukan pitänyt miettiä. Sandra halusi kannessakin olevan toukan. Minulla meni oikeasti tänään n. 6 tuntia sen kasaamisessa. Siis nuo täytettävät osat oli jo täytetty eilen. Eli tänään vain kokosin. No meni aamulla pieni hetki kun ompelin Sofian Peppiinaan kuonon ja silmät.

Sateenkaaresta otin tällaisen vaihekuvan. Eli noista isoista ympyräpaloista tehtiin yoyo:ja osien väliin. Silmät liimasin. Ajattelin, että ei ole Sandralla niin rajuissa leikeissä mukana että irtoaa. Ja ihan vain kuumaliimalla.


Sateenkaaren kaikki vartalo-osat on kiinnitetty käsin.

 Takana on myös yoyo. Ompelin siihen vielä koristeeksi kimaltelevan perhosnapin.


 Onnellinen Sandra Sateenkaaren kanssa.Sofian Peppiina oli paljon helpompi tehdä. Mutta tästä tuli yllättävän iso. Kirjassa silmät oli tehty kirjomalla, mutta Sofia halusi nappisilmät.


Häntä jäi tuolla nyörillä aika lirularuksi. suorastaan vaatimattomaksi. Mutta Sofia itse valitsi, joten ei anneta sen haittaa.


Halirutistus Peppiinalle.


Sandralle neuloin/virkkasin kesäksi lakin. Ohje samasta Modan lehdestä kuin aikaisemman postauksen Sofian mekko ja hattu. Käytin lankana Novitan Miamia, jonkun verran ohuempaa kuin alkuperäisen ohjeen lanka. Mutta koska malli oli aikuiselle, niin tästä tuli sopiva Sandralle ilman, että olisin tarvinnut jättää silmukoita pois.

Lipan tekeminen oli...noh...sanoisinko hankalaa. Vaikka yleensä ymmärrän noita kirjoitettujakin ohjeita ihan hyvin, niin joku tuossa mätti (joko ohjeessa vikaa tai sitten minun ymmärtämisessä). Lopuksi vielä purkasin aika paljon lippaa ja jätin pari kerrosta virkkaamatta ja tein reunoissa enemmän kavennuksia kuin ohjeessa.Ja pitsimallin korkeuskaan ei ole ihan sama kuin alkuperäisen. Tein n. puolet vähmmän korkeutta.


Sama lätsä vielä Sofian päässä. Pitäisköhän mun viel Sofiallekin tehdä tuollainen..sitä kyllä vaan joutuu jo pienentämään silmukoista.

8 kommenttia:

 1. Ihana hiirulainen ja toi hattu on tosi cool :)

  VastaaPoista
 2. Noi lippikset ovat ihan älyttömän vaikeita tehdä! Olen kokeillut itselle joskus, ja harvoin niistä lempparipäähineitä saa. Olet onnistunut hyvin muokkaamaan pikkupäähän sopivia.

  Ja toi mittarimato on niin hauska :D :D. (Ja se mun penkkarikuva oikeastaan ON muuten mainos: Meistä jokaisesta otettiin vastaava, n. A4-kokoinen kuva, ja ne laitettiin luokan seinälle just mainosseinäksi. Mehän uskollisina Tapsanpalvojina mainostettiin kulttiamme :D. Kyllä nuoruus oli ihanaa aikaa!)

  VastaaPoista
 3. Voi miten suloisia kangaseläimiä-olet kyllä taitava ompelija kun tälläisiä osaat tehdä :)
  Disney kankaatkin oli ihania !

  VastaaPoista
 4. Hello

  Your animals are great!
  Ilove the hat too.

  VastaaPoista
 5. Ihania ötököitä, mäkin haluun! Siis osata ommella noita... Ois pari sukulais lapsosta joille vois tehdä, mutta kun taitoa puuttuu!!! =( Niin ja noi lippikset on ihanat, määkin haluun! =D Lippikset osaisin jopa tehdäkin ja totean samassa lauseessa, että tuskin osaisin tehdä ohjeen mukaista lippaa, joudun aina säveltämään, kun en ymmärrä ohjeita. =D Joten nostan hattua sinun hienoille luomuksille. =)

  VastaaPoista
 6. Ihanat pehmot. Varsinkin tuo sateenkaarityyppi on tosi ihana!

  VastaaPoista

Kiitos kun kävit lukemassa. Olisi mukavaa saada viestiä käynnistäsi.