Sivun näyttöjä yhteensä

2.8.2011

Beatrix Potterin lumoissa

Rakkaasta ystävästäni tuli isä toukokuun puolessa välissä.

Ja tietenkin halusin tehdä pienelle prinsessalle jonkin aivan erityisen lahjan. Ja kuka minut tuntee, tietää että kyseessä on silloin jokin pistelty työ, tällä kertaa vauvapeitto. Olin kyllä suunnitellut sitä jo siitä lähtien kun kuulin vauvauutisista. Alunperin ajattelin tehdä koiranpentuja ja teinkin niitä yhden..mutta jotenkin aihe ei inspiroinnut (ei sekään pistely hukkaan mene, eiköhän siitä tule jommallekummalle omalle tytölle jotain..). Ajattelin sitten, että odottelen kunnes vauva syntyy, jos se on poika, jatkan koiranpennuilla. Mutta jos se on tyttö, teenkin keijuja tai sitten...

muistin, että minulla on tämä:Kirja täynnä ihanaakin ihanampia Beatrix Potter hahmoja. Ja jo pidempään halunnut tehdä kirjasta jotain. Tuli sitten tehtyä vähän enemmän.

Otin pistelykankaan (mitä lienee Eurokankaasta ostettua tasalankaista kangasta, jonka itse olen värjännyt) ja päätin, että pistelen siihen niin monta kuvaa kuin mahtuu. Ja aloitin joskus kesäkuun puolessavälissä, suunnilleen heti sen jälkeen kun tyttö oli jo saanut nimen. Eli työhön meni aikaa vähän reilu kuukausi.

Löytyy hiirtä, pupua, tipuja, kissoja, oravia..
Lankoina käytin pääasiassa DMC:n lankoja. Suurimman osan tein jämälangoista. Siis tehtyjen pakkausten ylijääneistä langoista. Osa on ihan oikealla värikoodillakin tehtyjä, mutta aika paljon katsoin vain kuvasta värinumeroa ja vertasin lankakarttaan, että tällaista väriä suunnilleen pitäisi olla.


Kankaiden väriksi valitsin vihreän. Se oli luonnollinen valinta, koska tuo vihreäsävyinen BP kangas minulla oli jo valmiina (ollut varastossa varmaan jo pari vuotta, odottaen oikeaa hetkeä tulla käytetyksi.).
Paras löytö oli taustan tikkikangas. Se löytyi myös Eurokankaasta, palalaatikosta, missä on hiukan viallisia kankaita 10€/kg. Nurjalla puolella oli pienenpieni likatahra, mutta sehän ei minua haitannut. Brodyyri tikkikangas oli alunperin valkoinen, mutta värjäsin sen vaaleanvihreäksi.

ensin mietin pitkään, miten kokoaisin peiton. Loppujen lopuksi helpoin ratkaisu ja varmaan myös siistein oli että tein kankaista ensin tilkkupeiton. Ruudun koko on 15x15. Koko peiton koko on n. 80cm x 120cm.

Osan pistelyistä ompelin ihan vain tilkkujen päälle, osan upotin peittoon (leikkasin peitosta palan pois ja käänsin saumavarat nurjalle). Sitten kaivoin pitsi/nauhavarastoani ja käytin pistelyihin koristeina niitä.

Myös tuohon palaan missä on nimi ja tärkeät tiedot pistelin muutaman kuvan BP-kirjasta.
Peiton saaja on vielä niin pieni tytöntyllerö, että hän ei itse kauheasti vielä peitosta ymmärrä. Mutta vanhemmat taisi olla aika otettuja moisesta lahjasta :D


Nyt yksi tilaustyö menossa..jos vaikka sitten pääsisi tekemään taas aurinkoista lohikäärmettä.

9 kommenttia:

 1. Siis aivan ihana! Olen aivan mykistynyt. Uskon kyllä, että tyttö kasvettuaan ja vanhemmat arvostavat lahjaa. Tai jos eivät niin ovat aika outoja :D Minusta niin hieno. Ihanat värit!

  VastaaPoista
 2. Tämä on kyllä todella ihana!!!! Petteri Kaniini kumppaneineen on minunkin suosikkejani ja olen ihan itselleni miettinyt tekeväni BP-peiton joskus. Mulla on tuo sama kirja ja muutama muukin BP mallivihkonen. Mutta saa nyt nähdä, milloin ryhdyn toimeen... Tosi upea!

  VastaaPoista
 3. Voi miten ihana torkkupeitto! Minullakin on tuo kirjanen B. Potterin eläinhahmot on niiiiiiiiiiiin suloisia... Kukahan tekis mulle siitä torkkupeiton. =D =D =D

  VastaaPoista
 4. Aivan ihana! Niin suloinen!
  Nämä on munkin lempparijuttuja, turhan vähän on vaan tullut näitä pisteltyä, pitääpä ryhdistäytyä :)

  VastaaPoista
 5. No tätäpä peittoa kävin ihastelemassa jo tuolla yhteisbloginkin puolella: olet kyllä tehnyt melkoisen työn sen kanssa! Minullakin on tuo BP-kirja, mutta harmittavan vähän olen siitä ehtinyt pistellä, enkä muistaakseni mitään itselle...

  VastaaPoista
 6. Upea peitto! Niin suloinen ja kaunis.

  VastaaPoista
 7. Pystyykö tähän B. Potter -fani nyt mitään kommentoimaan. No ei! Huohotus vaan kuuluu :) Ihana!

  VastaaPoista

Kiitos kun kävit lukemassa. Olisi mukavaa saada viestiä käynnistäsi.