Sivun näyttöjä yhteensä

6.5.2012

kesää kohti

 Toukokuuta jo mennään. Ilmat eivät vielä kovin lämpöisiä ole, mutta mieli on jo kesässä.

Uusimmassa Modan lehdessä oli kiva lapsen mekko joten ajattelin virkata Sofialle sellaisen. Lankana käytin Mandarin petit lankaa, joka on hieman ohuempaa kuin mallissa käytetty ( Schachenmayer Catania) . Koko on 104/110 ja mekosta (tai tunika) tuli juuri passeli. Sen verran muutin mallia, että siinä oli pääntie todella iso. Olalla olisi ollut vain 6 pylvästä. Itsellä on tuossa 14 pylvästä ja luulen että paljon parempi. Reunavirkkauksiin olen käyttänyt tuon ombre langanvärejä, vaaleanpunaista, vaaleanvihreää ja vaaleansinistä. Sofia ei vain halunnut tuohon miehustaan pujotettavaksi kuuluvaa nauhaa. Mutta hyvä tuo on noinkin.
Samassa Moda lehdessä oli vielä kiva virkattu lierihattukin (aikuisellekin on oma koko) ja käytin siihenkin samoja lankoja kuin mekkoon. Tuossa lierissä  viimeisellä kerroksella on  siimaa silmukoiden sisällä. Ja sisäpuolelle virkattu vielä piilosilmukkakerros ennen lierin alkua, jotta hattu saisi vähän muotoa.


Näytän tässä vielä Sandran puseron, mikä on kylläkin valmistunut jo viime syksynä. Mutta oli vielä silloin niin iso tytölle, että ei halunnut edes pahemmin sovittaa. No nyt sain sentään jo sovituskuvan. Sandra ei edes muistanut tätä puseroa enää, että olisin sen hänelle tehnyt. Malli on myös jostakin Modan lehdestä ja lankana tuttu ja turvallinen Mandarin petit.


Nyt MM-jääkiekkokisojen aikana tuo virkkaaminen taitaa olla se mukavin käsityö tehdä. Seuraavaksi vuorossa Sandralle lippis ja palajakku...

5 kommenttia:

 1. Tosi söötit neuleet molemmilla typyillä! Tuo hattu on tosi valloittava - miten mä en edes huomannut koko mallia! Mulle käy usein niin, ettei lehden sivuilla joku säväytä yhtään, mutta kun joku on neulonut/virkannut/ommellut sen itse, se näyttää ihan erilaiselta ja kiinnittää sitten vasta huomion... (Taitaa tulla kateltua niitä lehtiä liikaa. Tulee sitten tämmöseks huolimattomaks.)

  VastaaPoista
 2. Hello

  Thank you for commenting on my blog today.
  You have lovely stitching on your blog, your crochet is is so sweet!
  Your model is very pretty!

  VastaaPoista
 3. Ihanasti sinulta valmistuu näitä luomuksia lapsillesi! Aivan ihanat neuleet ja virkkauset olet taas loihtinut <3

  VastaaPoista
 4. Äkkiä kommenttia tänne :) En kyllä ymmärrä missä välissä ehdit vielä virkatakin! Mä haluaisin virkata itselleni tuollaisen kesähatun, mutta haluamiseksi kyllä jää. En ole virkannut vuosikymmeniin.

  VastaaPoista
 5. Ihania virkkuita (ja neuleita)! Ja ompeluita myös. Tuo hattu on upea! Ja täytyy sanoa, että tytöistä on kuoriutunut pätevät vaatemallit, niin upeita poseerauksia on näissä viimeisimmissä postauksissasi :-)

  Niin, jos se Lotta-kirja kiinnostaa, niin se on sinun :-)

  VastaaPoista

Kiitos kun kävit lukemassa. Olisi mukavaa saada viestiä käynnistäsi.