Sivun näyttöjä yhteensä

23.9.2011

kesäloman saldoa..

 Minulla oli kesäloma elokuussa. Eikä yhtään haitannut, vaikka välillä satoi vettä. Oli nimmittäin tarkoituskin, että pyhitän lomani käsitöille. Ja ompelin kyllä aikalailla enemmänkin vaatetta, mutta esittelen vain muutaman tuotoksen tässä. "Ne hienoimmat" :)

Ja pistelinkin loman aikana. Kaverini pyysi apua yhden häätaulun tekemisessä. Itse ei ehtinyt. joten lupasin auttaa. Työ oli ihana Popcorn Nalle. Aikaa meni n. 3 viikkoa kun pistelin. Ohjeessa oli että yhdellä säikeellä tehdään. Ja teinkin. Mutta alkuperäistä kuvaa kun katselee, niin se on kyllä kahdella säikeellä tehty. Yhdellä säikeellä tehtynä työ on jotenkin utuisempi. Kukat ruukussa on tehty linnunsilmäpistoin.
Sandralla oli toiveena samanlainen huppari kuin tein hänelle n. 4 vuotta sitten. Malli on Novitan lehdestä. Alkuperäinen ohje on Palma langalle, mutta Sandra tahtoi Novitan Kide langasta. Langan paksuus suunnilleen sama, mutta Kide lankaa meni kyllä aika paljon, pikkaisen vajaa 6 kerää. Ja sen verran muutin ohjetta, että tein miehustan alaosan pyörövirkkauksena. Ja kädenteistä ylöspäin sitten tasona. Tietenkin pinta on hieman erinäköistä, mutta ei se tuossa mustassa niin paljoa haittaa.

Tämän kyllä virkkasin vasta loman jälkeen, mutta menköön esittely tässä samassa postauksessa :D..Sofialle tein Seikkailija Dora mekon. Helma on kaksinkertainen ja päällihelma on neliönmuotoinen niin, että saumat on kulmissa. Sain tällä tavalla tuon Dora boordin kulkemaan joka reunaan.


 Ja Sandralle tunika. Kangas palat löydetty joskus Eurokankaan täytä kassi 2 eurolla-tilkkulaatikosta.


Ja Sandralle mekko. Tähän neiti valitsi itse kankaan. Ei neiti paljoa enää mekkoja käytä. Koko kesä meni shortsi linjalla. Niitäkin piti ommella useammat, yhdet käytössä, yhdet pesussa ja yhdet kuivumassa jne.


Ja Sofia neidille takki. Takki menee pidemmällekin syksyä/alkutalvea. Laitoin siihen päällisen ja vuorin väliin vatiinia. Kangas on babycord-vakosamettia. Ja koristeeksi ompelin satiininauhaa. Ja etukappaleen laskoksiin pienet rusetit (Sinellistä)Nyt on ompelukone kaivettu taas esiin..jos vaikka sais taas ommeltua. Sandralle on jo parit farkkujegginsit ommeltu ja uusi epänauhallinen kylpytakkikin ( :D) on jo leikattuna. Samoin Sandralle "rokkihame" ja Sofialle mekko...mutta niistä sitten enemmän..ehkä jo seuraavassa postauksessa..

3 kommenttia:

 1. Kyllä on sievä tuo popcorn häätaulu:) Aivan ihania nuo nallemallit. Sieviä on nuo tyttärille ompelemasi puvutkin. Muistuu mieleen, kun äiti aina ompeli minulle ja siskolle ihanat vaatteet, kun olin lapsi:)Terkuin
  Niina (pumpuliina)

  VastaaPoista
 2. Ihania vaatteita olet tytöille ommellut!Tuo pistelykin on suloinen=o9

  VastaaPoista
 3. Eli täällä ollaan, vaikka kuinka varoittelisivat :D

  Tuommoisena utuisena tuo Popcorn on ihan omimmillaan ja romanttisimmillaan, eli oikein kaunis!
  Ja nätit on tytöille ompelemasi vaatteetkin, uskomatonta, että joku jaksaa noita väkertää! (Minä en ole lapsille edes yrittänyt ommella sitten heidän vauva-aikansa. Nyt eivät - teini-ikäiset - pitäisikään. Tyttö aina pyytelee minulta neuleita, mutta vähiin niidenkin käyttö sitten jää.) Mutta kyllähän noin itse tehden saa niin ihania, yksilöllisiä vaatteita, niinkuin nyt tuo samettitakki! ( - Siis, kun osaa ja tietää, mitä tekee :).)

  VastaaPoista

Kiitos kun kävit lukemassa. Olisi mukavaa saada viestiä käynnistäsi.