Sivun näyttöjä yhteensä

21.3.2013

Le Martin Pecheur

Jipii..sain valmiiksi Nimuen Le Martin Pecheur pistelyn. Vielä ei tietoa miten viimeistelen. Todennäköisesti odottaa kahta muuta Nimuen lintu ja keijutyötä ja katson sitten mitä niistä keksi.

Aloitin työn joskus tammikuussa. Tarkkaa päivää en muista. Pari pienempää työtä pistellyt välissä ja tietty ommellut, joten voisin veikata että kaikenkaikkiaan meni kuukausi tehdä tätä.


Nimue: Le Martin Pecheur 

Kangas: Polstitches Designs : Summer Breeze 32ct Jobelan 

Langat: DMC ja Kreinik very fine (#4) braid 150V ja 152V

Siivet on tehty varsipistoin. Alkuperäisessähän on käytetty metallihohteista silkkilankaa siivissä, joka varmasti olisi ollut paljon kauniimpaa. Mutta en yrityksistä huolimatta löytänyt kyseistä lankaa mistään nettikaupasta.
Tein ensin nuo ääriviivat ja kukat, jolloin totesin, että tuo oli aivan liian tumma noihin siipiin. Mutta en millään viitsinyt alkaa purkaa. Todennäköisesti olisin vain saanut vahinkoa aikaiseksi jos olisin purkanut. Joten päätin tehdä sisemmät pistot sitten vaaleammalla sävyllä.


Ohjeessa oli maininta että oksa tehdään puolipistoin yhdellä säikeellä. Olin jo lähes kokonaan sen tehnytkin, kun aloin katsomaan alkuperäistä kuvaa. Siinä pistot onkin tehty kokonaisena ja omasta mielestäni kahdella säikeellä, ainakin osa. Mutta näin tämä oksa on parempi. Tavallaan häviää taustalle, joka varmaan on ollut tarkoituskin.Linnun jälkipistotkin ovat tehty lähes kokonaan varsipistoin. Pään rajaukset tein normaalein jälkipistoin.

Nimuen ristipisto-ohjeethan perustuvat hyvin pitkälti J-B Mongen kuviin. Joskus huokaillut, että kunpa monesta suosikkikuvastani vielä tulis ohje.

Nyt pitää tehdä pari hyshys työtä..ja miettiä mikä olisi seuraava "isompi" ristipistoprojekti.

8 kommenttia:

 1. Oho! Ihailtavaa kärsivällisyyttä! :)

  VastaaPoista
 2. Onpas upea ja todella vaativa ristipistotyö-efektilangat tekevät kauniin kiillon keijunsiipiin ja erityisen kaunis ja herkkä on keijun kasvojen ilme !!
  Olet kyllä tosi taitava !

  VastaaPoista
 3. Onpa ihanan satumainen aihe pistelyssä. Ja kaunista jälkeä kimallelangalla!

  VastaaPoista
 4. Niin ihana ja kaunis ja satumainen, voi sentään. Nyt taisin ihan hurahtaa näihin Nimuen malleihin. Outillakin on niin kiva se pancakes taulu.

  VastaaPoista
 5. Vai että vielä lisää ohjeita, ja mä oon vasta tehny pannarinpaistajan, ja tuossa olis jonossa tekemättä vaikka kuinka monta :D. Mutta tuo sininen lintu on kyllä maailman ihanimman sininen!

  VastaaPoista

Kiitos kun kävit lukemassa. Olisi mukavaa saada viestiä käynnistäsi.