Sivun näyttöjä yhteensä

18.8.2012

Annille ja Rikulle..ristipistonaisten häälahjatempaus

Näinhän se on, meissä naisissa on voimaa. Sehän tiedettiin.

Tuossa alkuvuodesta Kirsi alkoi kysellä porukalta, jotta pisteltäisiinkö Annille ja Rikulle häälahjaksi jotain. Tai ihan oikeasti, siis aikuisten oikeesti, koko häälahja-ajatus on lähtenyt Marilta. Kirsi toimi sitten porukan kerääjänä. Muutama tippui kyydistä pois kiireiden takia, mutta varmasti myös ajatuksella mukana peiton tekemisessä.

Heti alkuun päätettiin, että tehdään tilkkutäkkityylinen torkkupeitto. Kankaaksi valikoitui pellava, natural sellainen. Niina tilasi kankaan Casa Ceninasta. Ja kaikki pistelyt ovat tehty valkoisella. Muutamaan on eksynyt myös helmiä mukaan.

Pidimme Kirsin luona 24. maaliskuuta salaisen ristipistotapaamisen, jossa kangas ja mallitkin jaettiin. Osa tietenkään ei päässyt paikalle, mutta heille sitten lähetettiin omat palat ja mallit.

Meitä oli pistelemässä 13 upeaa naista:

Outi
Mia
Mari
Kirsi
Tarja
Sari
Virpi
Katri
Marjo
Minna
Daniela
Pirjo
ja minä Ressu :)

Minä lupasin kasata peiton ja toimittaa Kirsille.
Tuli vain itku juuri kun aloin kasamaan tilkkuja yhteen. Ei peiton takia, vaan siksi että ihana rakas ystäväni, ompelukoneeni, hajosi. Oikosulku.
Kävin hakemassa seuraavana päivänä rakkaalta anopiltani koneen lainaksi.

Niin, haluatte varmaan nähdä kuvia peitosta :D Kankaida on käytetty, pistelyissä pellavaa. Muut palat ovat valkoista pellavaa ja puuvillasatiinia. Ja muutamiin pistelyihin lisäsin koristeeksi puuvillapitsiä. Ja joskus monta vuotta sitten virkkaamiani puuvillaisia pitsiliinoja. Rakas serkkuni Pinja ompeli pitsiliinat noihin neljään palaan kiinni pikkupikkupistoin. Pistelyiden takana on luonnonvalkoista lakanakangasta.

Peiton tavoitekoko oli 150cm * 200cm, mutta ihan noita mittoja ei ole..suunnilleen 145cm * 180cm on oikea koko. Peiton toinen puoli on kokonaan valkoista pellavakangasta.

Tässä vielä kuva, johon olen liittänyt kaikien pistelijöiden nimet paloihinsa :)9 kommenttia:

 1. On se ihan mielettömän hieno ja valtavan työn sinä ja Pinja teitte kokoamisessa!

  VastaaPoista
 2. Oi miten ihana! Tosi kivat nuo pitsit tuolla lisänä.

  VastaaPoista
 3. Niin upea! Kaunis ja harmooninen ja ihana :). Kiitos Ressu ja hyvä me :)
  <3

  VastaaPoista
 4. On se kyllä niin upea; kiitos, Ressu ja Pinja - ja tosiaan, hyvä me :D.

  VastaaPoista
 5. Hei kaikki pistelijät!

  Olen tuon ihastuttavan Annin äiti ja olen niin onnellinen, että hänellä on tuollaisia ystäviä kuin te kaikki näiden pistely-yhteisöjen jäsenet olette!

  Yhdessä pistelemänne lahja on upea ja sydämeni suorastaan pakahtuu siitä, miten olette käyttäneet aikaanne ja ajatuksianne tyttäreeni ja hänen puolisoonsa!
  Sanon siis vain KIITOS teille kaikille <3
  Tiina-äiti

  VastaaPoista
 6. Voi miten upea peitto! Ja niin kaunis ajatus.

  VastaaPoista
 7. Upean peiton ootte saaneet aikaiseksi!

  VastaaPoista
 8. Kylläpä olette tehneet ihanan peiton! Tuollaisia ylläriprojekteja on niiiin ihana tehdä ja suunnitella. Hienosti kasattukin!!

  VastaaPoista
 9. Kaunis peitto ja kauniisti pistelty, itse teen paljon tilkkutöitä ja tässä olisi yksi idea myös itselle, tykkään nimittäin käyttää pellavakangasta töissäni, olette tehneet yhdessä ystävälleni arvokkaan lahjan!

  VastaaPoista

Kiitos kun kävit lukemassa. Olisi mukavaa saada viestiä käynnistäsi.