Sivun näyttöjä yhteensä

26.2.2012

Kesä mielessä-muotinäytös

Minulla ja lapsilla oli talviloma viikko 8. Olimme jo alunperin suunnitelleet viikon niin, että olemme ihan vain kotona. Lapset saavat leikkiä keskenään ja minä ommella. Ja onneksi ei oltu mitään reissua suunniteltu, Sandra tuli keskiviikkona kipeäksi ja on vieläkin hiukan epävarmaa pääseekö huomenna kouluun.

Ja minähän ompelin. Maanantai ja torstai meni leikellessä kaavoja ja kankaita, muut päivät ommellessa. Viimeiset ompelut ompelin tänä sunnuntaiaamuna. Nyt on koneet ja tilpehöörit taas siivottu pois ja voi keskittyä käsin tehtyihin pistoihin.

Tytöt odottivat kuin kuuta nousevaa, milloin äiti saa vaatteet valmiiksi, vaikkakin suurin osa vaatteesta oli enemmänkin kesää ajatellen tehtyjä. Pääsevät pitämään taas muotinäytöksen. Tällä kertaa vaatetta oli sen verran paljon, että uusintakierrosta ei tarvittu. Paitsi Sofia halusi muutamia esittää aina vain uudelleen ja uudelleen.

Joten estradi on taas rakkaiden tyttösten.


Sofialla legginsit ja paita hauskasta lintu trikoosta. Sandralla toppi ja shortsit batiikkivärjätystä trikoosta.


Sofialla paita ihanasta krepatusta ruutukankaasta, somisteena perhoskangasta. Sandralla samaisesta ruutukankaasta tunika/hellemekko.


 Sofialla velourista ommeltu tunika (johon äiti totesi, että muistaa jälleen miksi ei tykkää velouria ommella..) Sandralla myös hauskoja lintuja paidassaan, pohjavärinä vai luumu/viininpunainen ja ohuesta collegesta tehdyt housut.


 Sofialla Minni-trikoosta ommeltu pallohelmainen mekko/tunika. Sandralla hihaton paita. Paidan sivusaumoissa on kuminauhapoimutukset.


 Sandran harmaan trikoopaidan malli otettiin suoraan eräästä lempipaidastaan. Legginsit mustaa paksumpaa trikoota ja joustavaa nahkajäljitelmää.


 Ja vielä hauskoja lintuja, nyt lyhyillä hihoilla, kuminauhapoimutetulla pääntiellä ja rullapäärmätyllä helmalla.


 JA Sofian lemppari, harmaasta ja koirakuvioidusta collegesta tehty tunika/mekko. Kaikki tärkeät elementit mukana: kengurutasku ja huppu. Huomaa myös hihojen nauhakoristeet..


...sekä takakappaleen applikoidut koirasydämet.


 Sofia poseeraa ihastuttavassa keijumekossa. Yläosa trikoota ja alaosa puuvillaa. Molemmissa tyttömäistä bling-blingiä. Huomaa myös vaaleanpunaiset velour-legginsit.


Kangas, josta Sandra ehdottomasti tahtoi itselleen jotakin. Joten simpanssi pääsi tunikaan. Materiaali on viskoosia.


Sandralla kaunis valkoinen tunika/mekko, jonka helma on brodeerattu. Sofialla hyvinkin pöllömäinen hellemekko, ylipitkillä solmiamisnauhoilla.


...ja tietenkin pitää olla TASKUT :)..


Sandran ihastuttava paita, ruutua ja perhosia..


 ..ja Sofialla nallemaisia unia flanellipyjamassa.


 kesätunnelmaa myös Tangled-paidassa ja ruutushortseissa, joissa koristeena myös nauhaa.


Sofialla ihana ruusuinen mekko ja kimaltelevat legginsit.


Ja kuten suuressa maailmassa, myös meidän muotinäytös päättyi juhlapukuihin..tai oikeammin prinsessapukuihin. Nämä ovat ihan leikkejä varten tehty. Sandrakin, vaikka on jo iso tyttö (8v) halusi vielä yhden prinsessamekon..Barbie ja Prinsessakoulu on ollut puvun inspiraationlähde.


Jättisuuri sydän on liimattu rintakoru/pinnipohjaan, joten se on irrotettavissa. Ja rusettia ei ole mitenkään ommeltu, muuta kuin keskeltä harsinpistoilla vedetty kasaan.

Sain myös valmiiksi Sandralle talvitakin ( tai tämä on sellainen pikkupakkaselle sopiva takki).  Etusaumoissa, hihasaumoissa takana sekä hupussa on heijastinnauhasta tehtyä terettä. Vuorina hopeanharmaa vuorisatiini. Päällinen on paljettikoristeltua tikkikangasta, mutta vuorin ja päällisen välissä on vielä vatiini.



Takin kuvat hiukan epäselvät, kun sisällä piti ottaa ilman salamaa. Jos vaikka yrittäis huomenna valoisassa ottaa ulkona uudet kuvat..

Suurin osa kaavoista on piirretty Ottobren kaavoilla. Mutta myös Simplicityn ja Suuren käsityölehden kaavoja on käytetty.

Tytöt kiittävät ja niiaavat kauniisti.

7 kommenttia:

  1. Olet sinä ahkeroinut oikein urakalla! Ihania asuja olet tyttärillesi tehnyt! :D <3

    VastaaPoista
  2. No kylla sa kerkesit luomaan ihania vaatteita.Ja mallit olivat tosi ihania.

    VastaaPoista
  3. Tosi kivoja vaatteita ja noin paljon!! :)

    VastaaPoista
  4. Kivoja vaatteita, pöllömekko erityisesti! Oot kyllä ollu reipas!

    VastaaPoista
  5. Toinen toistaan ihanampia nämä! Nuo siniruutuiset ovat tosi kauniita. Muutenkin olet osannut yhdistää kivasti oikeantyyppiset kankaat ja mallit.
    Tuo simpanssikangas on ihan mahtava - täytyis saada tuommosesta itselle paita :D.

    VastaaPoista
  6. Et ole voinut noita kaikkia ehtiä ompelemaan! Oletko varmasti maasta kotoisin? Ettet ulkoavaruudesta? Semmoinen supersankari :)
    Tytöillä oli kiva muotishow!

    VastaaPoista
  7. No huh!Toinen toistaan kauniimpia asuja ja miten paljon!Ahkera ja taitava olet!

    VastaaPoista

Kiitos kun kävit lukemassa. Olisi mukavaa saada viestiä käynnistäsi.