Sivun näyttöjä yhteensä

14.10.2012

TrickOrTreat Box

Lupasin tuolla Mian tapaamisessa että laitan hiukan kuvia tuosta kokoamisesta..

Eli valmiit pistelyt näkyvät tässä. Ohjeessa oli kyllä, että olisi ensin pitänyt tehdä nuo rajat pellavalangalla. Mutta totesin, että paljon vähemmällä laskemisella pääsen kun teen ensin pistelyt ja sitten vasta rajat. Nuo rajat pitäää tehdä ihan senkin takia, että helpottaa suunnattoman paljon ompelua. Kannattaa klikata kuvaa isommaksi niin näkee ne rajat.


Seuraava vaihe on sitten pistelyn ja sisäkankaan yhdistäminen. Neulasin kankaat toisiinsa OIKEAT puolet vastakkain..

ja leikkasin jättäen noin sentin saumavarat ympärille. Tässä vaiheessa itse silitin tuohon sisäpuolen kankaan nurjallepuolelle tukikankaan, antamaan vähän tukea rasialle. Olisi vain saanut olla ehkä jopa hiukan tukevampaakin tukikangasta. Tässä kuvassa nyt ei ne ompeleet näy kun unohdin sen vaiheen kuvata. Mutta ommel tulee hyvin lähelle sitä pisteltyä rajaa. Ja kääntöaukon jätin toiseen päätyyn. Kolmion kärjissä kannattaa ommella yksi poikkiommel eikä terävänä, jolloin saumavaroille jää paremmin tilaa ja kulmasta saa terävän.
Kun kankaat on ommeltu yhteen, kannattaa kulmista leikata ylimääräiset kankaat pois.


Eli tähän on merkattuna nuo leikattavat kulmat ja kulmien aukileikkaukset. 


 Ja tässä on työ jo käännettynä ja silitettynä. Ja kannattaa silittää nuo taitekohdat myös tässä vaiheessa. Helpottaa kokoon ompelemista.


Sitten vain ommellaan pohja ja sivut yhteen käsin, samoin etukulma. Tässä kuvassa tuo kulman ompelu näkyy aika hyvin.

5 kommenttia:

 1. Mahtava edelleen!! :)

  Muuten ehkä toteutuksena ok, mutta tuo kääntäminen ei oo normityössäkään helppoa (ainakaan mulle), joten ehkä ei tule koskaan tällaista tehtyä. Laitetaan kuitenkin muistiin tällainenkin toteutustapa! :)

  VastaaPoista
 2. Tämä on tosi hyvä idea; kiitos kokoamisohjekuvista!

  VastaaPoista
 3. Todella upea ristipistotyö ja kaunis rasia:-)

  VastaaPoista

Kiitos kun kävit lukemassa. Olisi mukavaa saada viestiä käynnistäsi.